MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Vitamin B5 juga dikenali sebagai "vitamin anti-stress". Pantothenic acid memainkan peranan dalam pengeluaran hormon adrenal dan pembentukan antibodi, membantu dalam penggunaan vitamin, dan menolong menukarkan lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga.  Ia diperlukan oleh semua sel dalam badan dan tertumpu dalam organ badan.  Ia juga terlibat dalam pengeluaran " neurotransmitters ". Vitamin ini adalah elemen perlu Koenzim A, bahan kimia badan penting yang terlibat dalam  kebanyakkan fungsi metabolisma.  Pantothenic acid juga ialah penambah stamina dan mencegah sesetengah bentuk anemia. Ia diperlukan untuk salur perut-usus berfungsi dengan normal dan boleh menolong dalam merawat tekanan dan rasa cemas (anxiety).  

Ia juga dikenal dengan vitamin pencegah penyakit Pellagra. Penyakit ini mencakupi penyakit-penyakit kulit, alat pencernaan dan alat urat saraf. Adapun yang terjadi pada kulit ialah kering, merah-merah dan nampak kotor. Dan pada alat pencernaan terjadi pecah-pecah di mulut dan di bibir, bengkak di lidah dan usus, cirit-birit berpanjangan, muntah dan hilang selera makan. Dan dalam hubungannya dengan alat urat saraf, orang berkenaan biasanya mengalami kesusahan, lemah ingatan dan kegoncangan fikiran.

Kekurangan vitamin B5 juga boleh menyebabkan:

-      Keletihan, lemah badan.
-      Sakit kepala.
-      Loya, muntah.
-      Sakit abdomen.
-      Lemah daya tahan kepada jangkitan saluran pernafasan.
-      Kebas dan sesemut pada kaki.
-      Kejang otot.

Wallahua'lam.


Leave a Reply