MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Vitamin B3 sangat penting untuk menyediakan zat istlecholine yang diperlukan oleh tubuh seseorang dan berperanan penting untuk membersihkan tubuh dari zat-zat yang ganjil seperti ubat-ubatan dan lain-lain, juga mempunyai kegunaan penting untuk menambah kekuatan selaput lendir melawan bengkak-bengkak. Ia juga berfungsi untuk mempertahankan warna rambut dan menolong perut memproses makanan.

Vitamin B3 atau dikenali juga dengan nama Niacin diperlukan oleh badan kita untuk peredaran darah dan kulit yang sihat. Niacin adalah penting dalam menghasilkan tenaga daripada gula darah (blood sugar) dan dalam pembuatan lemak. Ia membantu dalam fungsi sistem saraf; dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin; dan dalam pengeluaran asid hidroklorik untuk sistem penghadaman. Ia juga terlibat dalam pengeluaran cecair hempedu dan perut yang normal dan sitesis hormon seks. Niacin merendahkan paras kolestrol dan membaiki peredaran darah. Ia membantu dalam penyakit mental seperti schizophrenia dan ia juga sebagai menambah ingatan.

Jika seseorang kekurangan vitamin B3, ini akan menyebabkan:

1)    makanan tidak dapat diproses dengan baik
2)    mempercepatkan uban tumbuh di kepala
3)    rambut gugur tanpa jelas sebabnya.
4)    keletihan dan lemah badan
5)    Pellegra,sejenis penyakit dengan gejala bengkak; kulit merekah atau pecah; bengkak mulut dan lidah; cirit; gangguan mental; pening; lemah badan; sakit kepala; lemah otot; rendah gula dalam darah.

Wallahua’lam.


Leave a Reply