MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Vitamin C berguna untuk menambah kekuatan tubuh melawan racun (toksin) selain berperanan untuk membantu suatu zat yang perlu untuk tulang, gigi, tempat penyimpan darah, menghisap zat besi serta membentuk dan mematangkan butir-butir darah merah. Seterusnya ia juga berguna untuk melawan virus bagi orang yang menanggung penyakit bengkak limpa supaya ia dapat memelihara sel-sel limpa dari kerosakan. Jika vitamin C kurang dalam tubuh manusia, boleh mengakibatkan lemah secara keseluruhannya; sakit-sakit sendi, kurang darah dan sakit gigi.

Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal dan untuk gusi yang sihat.  Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting, dan diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine.

Kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil vitamin C boleh mengurangkan gejala penyakit asma. Ia mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran , menolong mencegah kanser, memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti. Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia boleh bercantum dengan bahan toksik seperti sesetengah logam berat, dan menjadikan mereka tidak merbahaya, oleh yang demikian bahan tersebut boleh dinyahkan daripada badan.

Vitamin ini juga boleh mengurangkan paras "low-density lipoproteins" (LDL) atau kolestrol yang tidak baik, dan pada masa yang sama meningkatkan " high-density lipoproteins " (HDL) atau kolestrol yang baik, juga menurunkan tekanan darah tinggi dan membantu mencegah " atherosclerosis". Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen, mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam, boleh mengurangkan risiko katarak (cataracts), dan mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar. 

Kekurangan vitamin C boleh menyebabkan;
-       Lemah badan.
-       Sakit-sakit dan sengal badan.
-       Bengkak gusi.
-       Hidung berdarah.
-       Scurvy ( pendarahan pada badan, lebam-lebam, dan gusi berdarah; gigi mudah 
        tercabut; pendarahan ke dalam otot dan sendi, yang menyebabkan kesakitan).
-       Anemia


Leave a Reply