MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Hari ini, satu majlis taklimat Ternakan Lebah Kelulut untuk program Desa Lestari telah diadakan di FELDA Kampung Bukit Bulat, Alor Gajah, Melaka. Majlis ini dianjurkan oleh pihak KKLW dan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Bukit Bulat. Taklimat disampaikan oleh Hj. Zulkifli dari Syamille Agro Farm Sdn Bhd.

Terima kasih diucapkan kepada pihak KKLW (En. Sufian, BPE) dan JKKK (En. Syukor, Pengerusi) yang telah sudi menjemput kami. Dengan taklimat dan penerangan yang disampaikan, alhamdulillah orang-orang kampung amat berminat dan bersemangat untuk menceburi bidang ternakan lebah kelulut ini.

FELDA Kampung Bukit Bulat terletak kira-kira 35 km dari Bandar Raya Melaka di bawah pentadbiran Majlis Perbandaran Alor Gajah dan juga dikenali dengan nama FELDA Tun Ghafar Machap. Pada asalnya FELDA Bukit Bulat merupakan sebuah kampung yang diteroka oleh generasi pertama di Kampung Bukit Bulat. Setelah diteroka, FELDA kemudiannya mengambil alih tanah di kampung ini untuk dimajukan menjadi ladang dan dusun pada 1961.  Kini kebanyakan penduduk yang ada di sini merupakan generasi kedua dan generasi ini juga yang mentadbir Kampung Bukit Bulat. Sementara itu, golongan belia di Kampung Bukit Bulat merupakan generasi ketiga.

Kampung Bukit Bulat telah memenangi tempat ketiga dalam pertandingan Anugerah Desa Cemerlang Peringkat Kebangsaan 2012.
Leave a Reply