MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Semoga kerjasama antara Syamille dan Kg Alor Limbat berterusan dan terus maju kehadapan. Selamat maju jaya dan tahniah kepada penduduk Kg Alor Limbat Terengganu.

Menceritakan bagaimana kampung itu mendapat nama, Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Alor Limbat, Mat Jusoh Ali, 55, berkata, daripada apa yang diceritakan secara turun temurun daripada nenek moyangnya, ia bermula dengan kisah ikan limbat putih dan sebuah alur.

“Mengikut cerita orang lama, sekawan ikan limbat putih yang gemar memakan bangkai binatang akan bermaharajalela apabila turun hujan renyai-renyai di sebuah alur yang bernama Alur Kertuk.

“Yang anehnya, ikan-ikan itu dapat mengeluarkan bunyi ‘menguak’ seperti kerbau dan rentetan daripada peristiwa itulah dikatakan Kampung Alor Limbat mendapat nama,” ujarnya ketika ditemui teganukita.my, baru-baru ini.Katanya, bagi meningkatkan taraf ekonomi, penduduk disini juga mengusahakan projek penternakan madu kelulut asli.

“Kami diberi peruntukan kira-kira RM1 juta oleh Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah untuk menjayakan projek ini dan ia telah diuruskan 20 penternak yang merupakan ahli Koperasi Desa Alor Limbat.

“Apa yang membanggakan, produk madu kelulut ini telah berjaya mengeluarkan hasil sekali gus membantu peserta keluar dari paras kemiskinan,” ujarnya.
Leave a Reply