MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.Sumber pencarian lebah kelulut adalah mengumpulkan bahan-bahan yang diperlukan untuk kehidupan hariannya seperti berikut:

1. Nektar untuk keperluan tenaga dan penghasilan madu kelulut.
2. Polen untuk keperluan protein dan zat makanan yang lain.
3. Air untuk penyejukkan sarang dan proses metabolisma.
4. Damar, gam dan bahan dari tumbuhan lain untuk sistem pertahanan sarang.
5. Unsur tanah dan pasir sebagai bahan binaan sarang.
6. Ranting dan kulit kayu sebagai struktur binaan sarang.

Nektar adalah cecair manisan yang dihasilkan oleh bunga, daun atau buah-buahan yang diambil oleh haiwan sebagai sumber makanan. Ia juga dikenali sebagai Madu Bunga kerana rasanya manis. Terdapat juga cecair manisan (Honey Dew) yang dihasilkan pada pangkal daun atau tangkai daun seperti Daun Getah Muda dan Daun Akasia.


Contoh pokok di Malaysia yang sesuai dijadikan sebagai koloni dan sumber pencarian makanan oleh lebah kelulut ialah belimbing, kelapa, durian, laici, rambutan, nangka, rambai, manggis, gajus, kundang, akasia, berangan, merbau, jering, longan dan limau.Leave a Reply