MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.

Tahniah kepada Koperasi Kesedar Paloh 1. Semoga usaha bersama Syamille Agrofarm dalam program ternakan kelulut Desa Lestari KKLW akan berterusan dan beroleh manfaat. In shaa Allah.


Sinar Harian. 7 April 2016.

PALOH - Program Desa Lestari Kesedar Paloh 1, mampu dijadikan model kepada perkampungan Kesedar lain dalam inisiatif mencari peluang pekerjaan kepada penduduk setempat.

Pengerusi Koperasi Penduduk Desa Lestari Kesedar Paloh 1, Mahamad Napi Mat Nasir berkata, Kesedar Paloh dipilih Kementerian Kawasan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) untuk melaksanakan projek Desa Lestari.

“Pada 2013, kita menubuhkan koperasi yang melibatkan 271 peneroka di sini. Sepanjang penubuhan itu, kita berjaya memberi manfaat dengan membuka banyak ruang pekerjaan kepada warga peneroka.

“Peruntukan yang diperoleh membolehkan kita menguruskan perniagaan madu kelulut yang mampu memberi pulangan baik kepada ahli. Secara purata, lebih RM5,000 daripada hasil kelulut dapat disalurkan ke tabung koperasi dalam tempoh sebulan," katanya.

Katanya, melihat kepada penerimaan pelanggan dan dengan bantuan Kesedar, pihaknya optimis kelulut yang diusahakan akan bertambah kepada ratusan koloni yang mana pada ketika ini sebanyak 80 koloni telah diperoleh.

"Sebanyak 50 koloni diperoleh daripada kementerian, manakala sebanyak 30 koloni diperoleh melalui inisiatif kita sendiri," katanya ketika ditemui di Bukit Kelulut, Paloh 1, di sini.One Comment

  1. Inovasi yang briliant, manfaat buat masyarakat.

    ReplyDelete