MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

MADU KELULUT SYAMILLE - TERBAIK UNTUK ANDA

We are an established Commercial Beekeeper of Kelulut Bee/Stingless Bee/Trigona Bee in Malaysia, producing the finest grade, high quality honey and propolis products that are rich in anti-oxidants, anti-fungal, anti-bacterial and anti-inflammatory. The honey is light in color with delicious sweet & sour fruit taste. These honey and propolis are naturally suitable to cure illnesses through traditional treatment methods such as diabetes mellifluous, stroke, hepatitis, cancer, hypertension, kidney stones, gout, cough, etc. In terms of nutritional value and benefit, it is very much better than the normal honey.

Pengedar produk Madu Kelulut jenama SYAMILLE dikehendaki untuk seluruh Malaysia. Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.


Untuk mendapatkan senarai Pengedar yang berdekatan, sila Hubungi PEJABAT KAMI 05-7520209.



Alhamdulillah, sekarang ini pokok-pokok durian di Syamille Agrofarm sudah mula mengeluarkan bunga. Ini petanda baik kepada penternak lebah kelulut, sebab bunga durian menghasilkan manisan yang amat disukai oleh kelulut. Bunga durian yang mekar akan mengeluarkan bau yang harum disamping manisan yang banyak. Selepas proses pendebungaan berlaku, bunga akan menjadi putik, buah muda dan akhirnya menjadi buah durian masak yang akan gugur dengan sendirinya.

Dalam keadaan cuaca yang panas dan sentiasa terang sekarang ini, lebah kelulut sangat aktif berterbangan pergi dan balik dari mengunjungi pelbagai jenis bunga yang terdapat di persekitaran termasuk bunga durian walaupun pokoknya tinggi. Lebah kelulut akan membawa balik nektar (manisan bunga) berserta dengan polen (debunga) ke sarang untuk diproses menjadi makanan iaitu madu dan roti lebah. Malah manisan bunga durian akan mempengaruhi warna, bau dan rasa madu kelulut tersebut. Ini yang dikatakan madu kelulut perisa durian.



Leave a Reply